27 Oca 2022

Incasiye

400 gr Kuzu Eti

7-8 adet Arpacik Soğan

6-7 adet Mürdüm Eriği

100gr Haşlammış Nohut

3 kaşık Pekmez

Kimyon veya Yenibahar

Tuz

Karabiber


Eti tencereye alıp kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine zeytinyağı ve temizlenmiş soğan ilave edip rengi değişene kadar etle birlikte kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ekleyerek) pişmeye bırakın. Et yumuşayınca erikleri ve nohutları ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatmadan hemen önce pekmez, tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness