400 gr Kuzu Eti
7-8 adet Arpacik Soğan
6-7 adet Mürdüm Eriği
100gr Haşlammış Nohut
3 kaşık Pekmez
Kimyon veya Yenibahar
Tuz
Karabiber
Eti tencereye alıp kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine zeytinyağı ve temizlenmiş soğan ilave edip rengi değişene kadar etle birlikte kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ekleyerek) pişmeye bırakın. Et yumuşayınca erikleri ve nohutları ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatmadan hemen önce pekmez, tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder