Malzemeler:
Kek:
150gr Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
100gr Toz Şeker
300gr Un
2 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
Zencefilli Sos:
300gr Pudra Şekeri
2 Yemek Kaşığı Toz Zencefil
4 Yemek Kaşığı Şeker Şurubu
125gr Tereuyağı (Küp Doğranmış)
Zencefilli Kek: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 32*23cm ebadında dikdörtgen br kalıbın içine alüminyum folyo serin ve folyoyu kenarlardan aşağı sarkacak kadar uzun tutun. Tereyağı ve şekeri orta bir kabın içinde mikser ile rengi açılıp krema kıvamına gelinceye dek yüksek hızda çırpın. Mikseri düşük hızda çalıştırarak un, kabartma tozu ve zencefili azar azar içine ekleyip hamur kıvamına gelene dek karıştırın. Hamuru temiz bir tezgaha aktarın ve bir süre daha yoğurun. Hamuru kalıba aktarın ve yayın. Bir kaşığın arkası ile üzerini düzleştirerek pürüzsüz bir yüzey oluşturun. Kalıbı fırına verin ve üzeri altın rengini alana dek 15-20 dakika pişirin. Dışarı alın ve kenarda bekletin.
Zencefilli Sos: Pudra şekeri ve zencefili küçük bir tencerede karıştırın. Şeker şurubu ve tereyağını da tencereye ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak tereyağı ve şurup eriyene dek ısıtın. Bu sosu, ılık kekin üzerine dökün ve yayın. Sosun düzgünce yayılabilmesi için kalıbı ileri geri oynatın. kalıbın üzerini örtün ve serin bir yerde 4 saat bekletin. Kenarlardan sarkan folyolardan tutarak keki olduğu gibi bir kesme tahtasının üzerine aktarın. Keskin bir bıçağı kaynar suya batırın ve pastayı 24 adet kare parçaya bölün.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder