Suşi Pilavı
500gr küçük taneli yapışkan pirinç (Japon suşi pirinci)
750ml Su
60ml Pirinç Şarabı Sirkesi
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Suşi
5 Adet Yaprak Yosun (Nori)
125gr Somon Füme (1cm şeritler halinde kesilmiş)
1 Adet Avokado (İkiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve 1cm şeritler halinde kesilmiş)
1 Adet Salatalık (1 cm şeritler halinde kesilmiş)
90ml Soya Sosu (Servis için)
2 Yemek Kaşığı Zencefil Turşusu (Servis için)
2 Tatlı Kaşığı Wasabi (Servis için)

Susi Pilavı:
Pirince kevgire koyun ve akan su berraklaşana dek soğuk su ile çalkalayın. Pirinci ve 750ml suyu orta boy bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 5 dakika pişirin. Ateşten alın, kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Diğer yanda sirke, şeker ve tuzu küçük bir kapta ateşe koyun ve şeker eriyince ateşten alın, soğuması için bekletin. Pilavı geniş bir kaba aktarın ve sirkeli karışımı içine ekleyerek iyice karıştırın. Soğuması için biraz bekletin.
Suşi:
Bir yaprak yosunu bambu bir suşi altlığına serin. Pirinçlerin yapışmaması için parmaklarınızı ıslatın ve pilavın beşte birini yosunun üzerine yayın. Kenarlarda 1cm'lik boşluk bırakın. Somon, avokado ve salatalık şeritlerini pilavın üzerine boylamasına dizin. Yosunun görünen kısımlarını ıslatın. Suşi altlığını kullanarak yosun yaprağını içe doğru sıkıca sarın. Bu işlemleri kalan malzemelerle tekrarlayın. Hazırladığınız ruloları yapışma yerleri altta kalacak şekilde bir kesme tahtasına yerleştirin. Keskin bir bıçak ile kenarlarını keserek düzeltin ve 2,5cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Soya sosu, zencefil turşusu ve wasabi ile birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder