300gr Un
2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
5 Yemek Kaşığı Tereyağı (Eritilmiş) + Servis için
250 ml Krema
150 gr Reçel (Servis İçin)
Fırınınızı 210 dereceye ısıtın Bir fırın tepsisini çıkarın ancak yağlamayın. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kabın içine eleyin. İçine şekeri karıştırın. Tereyağını parmaklarınızla azar azar karışıma yedirin. Karışım ekmek kırıntısı gibi olana kadar ellerinizle karıştırmaya devam edin. Plastik bir spatula veya bir çatal yardımı ile kremayı karışıma yedirerek yapışkan bir hamur elde edene dek karıştırın. Hamuru unlanmış bir tezgahta alın ve yoğurarak bir top şekline gelmesini sağlayın. Hamuru 1cm. kalınlığında bir daire oluşturacak şekilde açın. Hamuru fırın tepsisine aktarın. Bir bıçak ile hamuru 8-12 eşit parçaya bölün (Parçaları tamamıyla kesmetyin). Tepsiyi fırına verin ve hamurun üzeri altın rengine dönene dek 15-17 dakika pişirin. Fırından alın ve daha önce çizmiş olduğunuz yerlerden kesin. Bir spatula ile parçaları tel ızgara üzerine alın. Servisten önce en az 10 dakika süreyle bekletin. Her bir parçayı ikiye dilimleyin, tereyağı ve reçel ile birlikte servis yapın.
** Hafta sonlarında kahvaltı için veya bir beklenmedik misafir geldiğinde atıştırmalık olarak hemen hazırlayabilirsiniz. Eğer hazırda kremanız yoksa, tarifteki krema ile aynı ölçüde süt kullanabilirsiniz. Tam buğday unundan sikon yapmak isterseniz, un miktarının yarısını tam buğday un ile değiştirin. Sıcak olarak veya oda sıcaklığından tereyağı ve çilek ya da bir başka meyve reçeli ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder