200gr Un
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
90 gr + 1 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı
1 Adet Yumurta Sarısı + 1 Adet Hafifçe Çırpılmış Yumurta
Şu Hamuru
500 ml Su
180gr Parça Doğranmış Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz
250gr Un
6 Adet Yumurta (1 Tanesi Hafif Çırpılmış)
Harç:
500 Ml Süt
4 Adet Yumurta Sarısı
150gr Toz Şeker
75 gr Un
1 Yemek Kaşığı Koyu Rom
1 Tatlı Kaşığı Vaniya Esansı
Şu Hamuru: Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Su, tereyağı, şeker ve tuzu orta boy bir tencereye koyun ve orta-kısık ateşte ısıtın. Karışım kaynamaya başladığında ocaktan alın ve unu hızlıca içine karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edene dek tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın.
Karışımı orta ateşe oturtun ve kenarlardan içe doğru çekilmeye başlayan dek karıştırarak ıstın. Ocaktan alın ve soğuması için 5 dakika bekletin. 5 yumurtayı birer birer içine ekleyin ve her bir yumurtayı içine ekledikten sonra karıştırın. Hamur parlak ve bir parçasını tepsiye döktüğünüzde şeklini koruyacak kadar sert kıvamlı olmalıdır. Bir rema sıkma torbasının ucuna 2cm çapında yuvarlak uç takın ve torbayı yarısına kadar hamur ile doldurun. Hamuru tabanın kenarlarına sıkın.Üzerinde çırpılmış yumurta sürün. Fırına vererek hamurun üzeri altın rengini alana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Hamuru tamamen soğuyuncaya dek tel ızgara üzerinde bekletin. Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Krema sıkma torbasının içine kalan hamuru doldurun. Tepsiye küçük ceviz ebadında parçalar sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Tepsiyi fırına verin ve hamur parçalarının üzeri altın rengini alana dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaları için bekletin.
Harç: Sütü bir tencereye koyun ve kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların sarısını ve şekeri geniş bir kabın içinde mikser ile rengi açılıp kıvamı koyulaşana dek çırpın. Geniş bir spatula ile unun içine yedirin. Sıcak sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımı orta boy bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadığında ateşten alın; rom ve vanilyayı iyice karıştırın. Tamamen soğuyuncaya dek kenarda bekletin. Soğumuş harcı pasta tabanının üzerine yayın.
Karamelli Şerbet: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve orta ateşte şeker tamamen eriyene dek ısıtın. Karışım altın rengini alana dek karıştırmadan ısıtmaya devam edin. Ocaktan alın. Hazırlamış olduğunuz hamur toplarının üst kısımlarını da şerbete batırıp çıkardıktan sonra pastanın çevresi boyunca yan yana yerleştirin. Üzerlerine hafifçe bastırarak yerleşmelerini sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder