Beze
4 Adet Yumurtanın Akı
250gr Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Krem Tartar
Harç:
250ml Krema (Soğuk)
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Vanilya Esansı
Mavi Gıda Boyası (Bir kaç damla)
Beze:Fırınınızı 100 derecede ısıtın. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Yumurtaların akını ve tuzu temiz bir çelik çanağa koyun. Önce yavaş yavaş, yumurtaların akının hacmi arttıkça da hızlanarak çırpın. Eğer mikser kullanıyorsanız düşük hızda başlayıp daha sonra orta hızda çırpın. Yumurtaların akını yumuşak tepecikler oluşturduğunda krem tartarı içine ekleyin. Şekerden bir kaç yemek kaşığı alarak içine ekleyin ve çırparak yedirin. Tüm şekeri bu şekilde içine katın. Tamamını yedirmeniz yaklaşık 2-3 dakika alacaktır. Daha fazla çırpmayın. Eğer mikser kullanıyorsanız yüksek hızda çalıştırın. Bir krema sıkma torbasının yarısını beze karışımı ile doldurun ve arkadan taşmaması için arka bölümünü çevirerek kapatın. Bezeleri, aralarında boşluk bırakarak tepsilere sıkın. Daire biçimli bezeyi de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Krema sıkma torbasını beze karışımı ile doldurun ve spiral şeklinde sıkarak çapı 23 cm. olan daireler oluşturun. Bezeleri fırına verin ve altları iyice sertleşip, kolayca kağıttan ayrılabilir hale gelene dek yaklaşık 1 saat pişirin.
Harç:
Krema, pudra şekeri ve vanilyayı orta boy bir kabın içinde koyulaşana dek çırpın. İçine çok az mavi gıda boyası ekleyerek mavi renkli bir krema haline getirin. İki beze parçasının arasına mavi krema koyarak bastırın. Üzerine bir adet menekşe şekerlemesi yerleştirin. Alternatif olarak, daire biçimli bir bezenin üzerine kremanın dörtte üçünü sıkıp, diğer daieeyi kapatabilirsiniz. Kalan kremayı üzerine yayın ve menekşe şekerlemesi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder