1 Ölçü Kiş Hamuru
Harç:
250gr Doğranmış Dana Jambonu
2 Adet Yumurta + 2 Adet Yumurtanın Sarısı
250ml Krema
250ml Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
1/4 Çay Kaşığı Taze Rendelenmiş Muskat
120gr Taze Rendelenmiş Emmental Peyniri
Kiş Hamurunu aşağıda yer alan talimatlar doğrultuda hazırlayın. Hamuru yarı pişmiş olacak şekilde yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Harcı hazırlarken soğuması için kenarda bekletin.
Harç: Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Jambonları tavada 5 dakika pişirin. Yumurtaları, yumurta sarılarını, kremayı, sütü, tuzu, beyaz biberi ve muskatı orta boy bir kabın içinde pürüzsüz kıvama gelene dek çırparak karıştırın. Dana jambonların ve rendelenmiş peyniri yarı pişmiş tart hamurunun üzerine serpiştirin. Kremalı karışımı üzerine boşaltın. Seviyesi kalıbın kenarlarının üst noktasından 1 cm daha aşağıda kalmalıdır. Kişi fırına verin ve altın rengi alıp, içine batırdığınız bir kürdanı dışarı çektiğinizde temiz çıkana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Biraz soğuması için tel ızgara üzerine alın. Ilık olarak veya oda sıcaklığında servis yapın.
Kiş hamuru:
225gr Böreklik Un
1 Çay Kaşığı Tuz
125gr Soğutulmuş ve Küp Doğranmış Tuzsuz Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Taze Sıkılmış Limon Suyu
4 Yemek Kaşığı Buz Gibi Soğuk Su
Kiş hamuru, un, yağ,su ve tuz kullanırak hazırlanır. Tereyağının ve suyun çok soğuk olması gerekir çünkü bu şekilde unun içindeki gluten oluşumu yavaşlatılır. Bu da daha gevrek bir hamur olmasını sağlayacaktır. Bu sonucu elde edebilmek için limon suyu veya sirke de eklenebilir.
Hamuru hazırlarken hızlıca çalışın. Hamurda ne kadar az oynarsınız o derece gevrek bir hamur olacaktır. Hamurunuz hazır olduğunda en az bir saat süreyle soğutulması gerekir. Soğutulmuş olan hamur açılır ve kalıba birebir uyacak şekilde yerleştirilir. Daha sonra harç dökülür ya da hamur önce boş olarak pişirilir.
El ile, Un ve Tuzu karıştırın. Tereyağını parmaklarınızla yedirerek pürüzlü bir kıvama gelene dek karıştırın. 3 Yemek kaşığı soğuk su ve limon suyu ekleyin. Bir araya gelene dek hızlıca karıştırın. Eğer gerekirse kalan suyu azar azar içine ekleyin. Robot ile un ve tuzu robotta karıştırın. Tereyağını katın; düğmesine bir basıp bir çekerek pütürlü bir kıvama gelene dek 10 saniye karıştırın. 3 yemek kaşığı soğuk su ve eğer kullanıyorsunuz limon suyu ekleyin. 6 kez düğmeye bir basıp bir durarak hamur haline gelene dek hızlıca karıştırın. Eğer gerekirse kalan suyu azar azar ekleyin.
Hamura disk şeklini verin ve streç film ile sarın. Açmadan önce buzdolabında 1 (veya 2 güne kadar) saat süreyle soğutun. Serin ve unlanmış bir yüzey üzerinde hamuru 30cm. çapında açın. Hamuru açarken merkezden dışa doğru hızlı hareketlerle açın. Hamuru gevşek bir şekilde merdanenin üzerine sarın ve çapı 23cm olan bir tart kalıbının içine bırakın. Tabana ve kenarlara parmaklarınızla bastırarak yerleşmesini sağlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Hamurun üzerine 2 kat alüminyum folyo serin. Folyonun üzerini seramik veya metal tart ağırlığı ya da kuru baklagil ile doldurun. Kalıbı fırına vererek solgun ve tebeşir beyazı bir renk alana dek yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Folyoyu ve ağırlıkları kaldırın. Fırınınızın ısısını 180 dereceye düşürdükten sonra 5-7 dakika daha pembeleşinceye kadar pişirin. Bazı tartlar hamur yarı pişmiş iken, bazıları ise hamur tümüyle piştikten sonra harç ile doldurulur.
Harç:
250gr Doğranmış Dana Jambonu
2 Adet Yumurta + 2 Adet Yumurtanın Sarısı
250ml Krema
250ml Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
1/4 Çay Kaşığı Taze Rendelenmiş Muskat
120gr Taze Rendelenmiş Emmental Peyniri
Kiş Hamurunu aşağıda yer alan talimatlar doğrultuda hazırlayın. Hamuru yarı pişmiş olacak şekilde yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Harcı hazırlarken soğuması için kenarda bekletin.
Harç: Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Jambonları tavada 5 dakika pişirin. Yumurtaları, yumurta sarılarını, kremayı, sütü, tuzu, beyaz biberi ve muskatı orta boy bir kabın içinde pürüzsüz kıvama gelene dek çırparak karıştırın. Dana jambonların ve rendelenmiş peyniri yarı pişmiş tart hamurunun üzerine serpiştirin. Kremalı karışımı üzerine boşaltın. Seviyesi kalıbın kenarlarının üst noktasından 1 cm daha aşağıda kalmalıdır. Kişi fırına verin ve altın rengi alıp, içine batırdığınız bir kürdanı dışarı çektiğinizde temiz çıkana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Biraz soğuması için tel ızgara üzerine alın. Ilık olarak veya oda sıcaklığında servis yapın.
Kiş hamuru:
225gr Böreklik Un
1 Çay Kaşığı Tuz
125gr Soğutulmuş ve Küp Doğranmış Tuzsuz Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Taze Sıkılmış Limon Suyu
4 Yemek Kaşığı Buz Gibi Soğuk Su
Kiş hamuru, un, yağ,su ve tuz kullanırak hazırlanır. Tereyağının ve suyun çok soğuk olması gerekir çünkü bu şekilde unun içindeki gluten oluşumu yavaşlatılır. Bu da daha gevrek bir hamur olmasını sağlayacaktır. Bu sonucu elde edebilmek için limon suyu veya sirke de eklenebilir.
Hamuru hazırlarken hızlıca çalışın. Hamurda ne kadar az oynarsınız o derece gevrek bir hamur olacaktır. Hamurunuz hazır olduğunda en az bir saat süreyle soğutulması gerekir. Soğutulmuş olan hamur açılır ve kalıba birebir uyacak şekilde yerleştirilir. Daha sonra harç dökülür ya da hamur önce boş olarak pişirilir.
El ile, Un ve Tuzu karıştırın. Tereyağını parmaklarınızla yedirerek pürüzlü bir kıvama gelene dek karıştırın. 3 Yemek kaşığı soğuk su ve limon suyu ekleyin. Bir araya gelene dek hızlıca karıştırın. Eğer gerekirse kalan suyu azar azar içine ekleyin. Robot ile un ve tuzu robotta karıştırın. Tereyağını katın; düğmesine bir basıp bir çekerek pütürlü bir kıvama gelene dek 10 saniye karıştırın. 3 yemek kaşığı soğuk su ve eğer kullanıyorsunuz limon suyu ekleyin. 6 kez düğmeye bir basıp bir durarak hamur haline gelene dek hızlıca karıştırın. Eğer gerekirse kalan suyu azar azar ekleyin.
Hamura disk şeklini verin ve streç film ile sarın. Açmadan önce buzdolabında 1 (veya 2 güne kadar) saat süreyle soğutun. Serin ve unlanmış bir yüzey üzerinde hamuru 30cm. çapında açın. Hamuru açarken merkezden dışa doğru hızlı hareketlerle açın. Hamuru gevşek bir şekilde merdanenin üzerine sarın ve çapı 23cm olan bir tart kalıbının içine bırakın. Tabana ve kenarlara parmaklarınızla bastırarak yerleşmesini sağlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Hamurun üzerine 2 kat alüminyum folyo serin. Folyonun üzerini seramik veya metal tart ağırlığı ya da kuru baklagil ile doldurun. Kalıbı fırına vererek solgun ve tebeşir beyazı bir renk alana dek yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Folyoyu ve ağırlıkları kaldırın. Fırınınızın ısısını 180 dereceye düşürdükten sonra 5-7 dakika daha pembeleşinceye kadar pişirin. Bazı tartlar hamur yarı pişmiş iken, bazıları ise hamur tümüyle piştikten sonra harç ile doldurulur.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder