4 Adet İri Sert Armut
250 gr Toz Şeker
750 ml Sek Kırmızı Şarap
3 Diş Karanfil
2 Dilim Limon Kabuğu
1 Adet Çubuk Tarçın
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Armutları dikkatle, sapları üzerinde kalacak şekilde soyun. Dört armudu bir fırın kabına, sapları yukarıda olacak şekilde dik yerleştirin. Kabın büyüklüğü dört armudun birbirine değecek kadar sıkışık yerleştirebileceği kadar olmalıdır. Üzerlerine şekerin yarısını serpiştirin. Şarabı üzerine dökün. Karanfilleri, limon kabuklarını ve tarçın çubuğunu fırın kabının içine ekleyin. Armutları yumuşayıncaya dek fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pişirme sürece armutların ne kadar olgun olduğuna bağlı olarak değişecektir. Bir tanesinin içine kürdan batırarak pişip pişmediklerini kontrol edebilirsiniz. Armutların rengi koyu kırmızıya dönmüş olmalıdır. Armutları dikkatlice şarabın içinden çıkarın ve yine dik duracak şekilde bir servis tabağına yerleştirin. Tek tek küçük servis tabaklarına da yerleştirebilirsiniz. Pişme suyunu şurup kıvamına gelinceye dek orta ateşte hafif hafif kaynatın. Karanfilleri, limon kabuklarını ve çubuk tarçını içinden alıp atın. Şurubu armutların üzerinde gezdirin. Oda sıcaklığınsa servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder