7 Ağu 2017

İspanyol Omleti

Malzemeler:
Yarım Kg Patates
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarımsak, Dövülmüş
2 Yemek Kaşığı Maydanoz, Kıyılmış
2 Yumurta, Çırpılmış


Soyulmuş patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın ve tuzlu sulu büyük bir tencereye koyun. Kapağını kapatmadan 3 dakika haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve 8 dakika dinlendirin. Patatesler yumuşayınca suyunu süzün.

Soğanları iri iri doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Orta kuvvetli ateşte kızdırın. Önce soğanı, sonra sarımsağı ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye dek kavurun. Patatesleri ekleyip 5 dakika daha kızartmayı sürdürün. Soğanlı patatesleri süzgeçli kepçeyle alıp büyük bir kaba geçirin. Maydanoz ve çırpılmış yumurtaları patateslere ekleyin ve hepsini iyice birbirine karıştırın.

Karışımı kızgın yağlı tavaya geçirin, ocağın altını kısıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika ya da alt tarafının rengi dönene dek kızartın. Dilerseniz omletin üstünü fırın ızgarada kızartın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness