10 Ağu 2017

Humus

Malzemeler:
  • 1 su bardağı nohut (eğer konserve haşlanmış nohut kullanacaksanız 2 su bardağı)
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 2 yemek kasigi zeytinyağ
  • 1 limon
  • kimyon (1-2 çay kaşığı kadar)
  • isteğe göre 1 çay kaşığı kırmızı toz biber.
  • İstege gore az soda


  • Eğer kuru nohut kullanacaksanız bir gece önceden suya koyup bekletin. Ertesi gün iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış olan nohutların kabuğunu soyun.
  • Nohutları rondoya/mutfak robotuna koyun, üzerine dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ekleyip püre haline getirin.
  • Tahini ve diğer malzemeleri de ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar çekin.
  • Eğer çok katı olursa kıvamını yumuşatmak için kontrollü olarak su ekleyerek robotta çekin.
  • Ben sızma zeytinyağ kullandım, biraz ağır bir tadı vardı, hafif acılık verdi, eğer siz de böyle bir zeytinyağı kullanacaksanız, biraz sıvıyağ ekleyerek tadını azaltabilirsiniz.
Humusu davet sofralarında meze olarak servis edebileceğiniz gibi, ekmekle yiyebileceğiniz iştah açıcı bir kahvaltılık olarak da kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness