10 Ağu 2017

Havuçlu Dereotlu Poğaça

Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ 
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üstüne)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane havuç 
  • 1 tutam dereotu 
  • 1 bardak ufalanmış beyaz peynir
  • Un (yaklaşık 3 su bardağı)
  • Üstüne serpmek için çörekotı 



  • Çukur bir kapta yoğurt, tereyağ, sıvıyağ ve yumurtaları karıştırın (yumurtanın birinin sarısını ayırın üstüne sürülecek)
  • Havucu rendeleyin ve dereotunu ince ince kıyın karışıma ekleyin kaşıkla karıştırın.
  • 1 bardak unu, üstüne tuz ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın, sonra kontrollü şekilde 1 bardak daha un ekleyip elinizle yoğurun, 3.bardağı da yavaş yavaş ekleyin.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak, elinize alınca toparlanabilsin ama çok da sert olmasın.
  • Sonra küçük parçalar alıp elinizde düzleştirin, içine bir parça peynir koyup yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.(Bu tarifte yoktu ben ilave ettim, isterseniz serpmeyebilirsiniz)
  • Önceden 160 derece ısıttığınız fırına koyun, üstleri kızarınca çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness