Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (Birinin sarısı üstüne)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane havuç
- 1 tutam dereotu
- 1 bardak ufalanmış beyaz peynir
- Un (yaklaşık 3 su bardağı)
- Üstüne serpmek için çörekotı
- Çukur bir kapta yoğurt, tereyağ, sıvıyağ ve yumurtaları karıştırın (yumurtanın birinin sarısını ayırın üstüne sürülecek)
- Havucu rendeleyin ve dereotunu ince ince kıyın karışıma ekleyin kaşıkla karıştırın.
- 1 bardak unu, üstüne tuz ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın, sonra kontrollü şekilde 1 bardak daha un ekleyip elinizle yoğurun, 3.bardağı da yavaş yavaş ekleyin.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak, elinize alınca toparlanabilsin ama çok da sert olmasın.
- Sonra küçük parçalar alıp elinizde düzleştirin, içine bir parça peynir koyup yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.(Bu tarifte yoktu ben ilave ettim, isterseniz serpmeyebilirsiniz)
- Önceden 160 derece ısıttığınız fırına koyun, üstleri kızarınca çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder