Malzemeler:
1 Ölçü Patates Gnocchi
1 Kg Patates
250gr Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta (Hafif Çırpılmış)
3 Yemek Kaşığı Parmesan (Taze Rendelenmiş)
500gr Soyulmuş ve Doğranmış Domates
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarımsak (Hafifçe ezilmiş ama bütün bırakılmış)
Yarım Adet Kırmızı Soğan (İnce Dilimlenmiş)
90gr Parmesan Peyniri (Taze Rendelenmiş)
Patates Gnocchi: Patatesleri 4 bölüp, kabukları ile beraber tuzlu suda yumuşayıncaya dek 15-20 dakika haşlayın. Patatesleri süzün, sıcakken kabuklarını soyun, iyice ezin. Un, tuz, yumurta ve Parmesanı ekleyin, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Top şekli verin. Patates hamurundan parçalar alarak işaret parmağınızdan biraz daha kalın silindirler oluşturacak şekilde yuvarlayın. Silindirleri 2,5cm uzunluğunda parçalara kesin. Her bir parçayı bir çatalla hafifçe bastırıp kaydırarak gnocchiler üzerinde oluklar oluşturabilirsiniz. Gnocchileri hafifçe unladığınız temiz bir bez üzerine yerleştirin ve 1-2 saat kurumaları için bekletin. Yapışmamaları için birbirine değmemesine özen gösterin.
Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Tereyağını orta boy bir tencereye koyun ve orta ateşte eritin. Domatesleri, sarımsağı, soğanı ve tuzu içine ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler dağılana dek 10-15 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açın ve sos biraz suyunu çekene dek 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve robota aktarın. Pürüzsüz kıvama gelene dek çekin.
Gnocchileri kaynar tuzlu su dolu bir tencere içinde parçalar yüzeye çıkana dek yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve delikli bir kaşık ile tencereden alın. Yarısını ısıtılmış bir fırın kabına aktarın. Üzerlerine sosun yarısını dökün. Parmesan peyniri serpiştirin. Kalan gnocchi, sos peynir ile bir kat daha yapın. Fırına verin ve peynir altın rengine dönüp kabarcıklar oluşturuncaya dek yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder