Malzemeler:
4 Adet Mayhoş Yeşil Elma
4 Tatlı Kaşığı Esmer Şeker
4 Tatlı Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
6 Adet Dövülmüş Acıbadem Kurabiyesi
2 Yemek Kaşığı Dİlimlenmiş Badem
1 Çay Kaşığı Toz Karanfil
250 Ml Elma Suyu
2 Yemek Kaşığı Bal
125 Ml Krem Şanti
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Elmaların çekirdekli orta bölümünü bir oyacak yardımıyla oyarak çıkarın. Elma kabuğunun üst bölümüne çizikler atın, böylece pişerken düzgün bir şekilde ayrılacaktır. Esmer şeker, tereyağı, acıbadem kurabiyesi, badem ve karanfili küçük bir kabın içinde doldurun. Doldurulmuş elmaları dar bir fırın kabına birbirlerine değecek şekilde yerleştirin. Elma suyunu ve balı küçük bir tencereye koyup orta ateşte bal eriyene dek yaklaşık 3 dakika pişirin. Elma sulu karışımı, elmaların üzerinde gezdirin. Elmaları fırına verin ve yumuşayıncaya dek yaklaşık 50 dakika pişirin. Servis için elmaları ayrı ayrı servis tabaklarına yerleştirin. Üzerlerine biraz pişme suyundan gezdirdikten sonra birer kaşık krem şanti ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder