Malzemeler:
500gr Nohut (Bir gece önceden ıslatılmış)
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Taze Dövülmüş Kişniş Tohumu
1 Tatlı Kaşığı Taze Dövülmüş Kimyon Tohumu
1 Talı Kaşığı Kekik
2 Yemek Kaşığı Un
2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Litre Ayçiçek Yağı
Servis İçin: Pide, Domates, Kırmızı Soğan, Yoğurt
Nohudu, soğanı, sarımsakları, patatesi ve maydanozları bir robota aktarıp iyice çekin. Kişniş, kimyon, kekik ve unu da içine ekleyerek iyice karışana dek çekmeye devam edin. Tuz ve karabiber serpiştirin. 2 saat süreyle dinlendirin. İçine kabartma tozunu karıştırın ve karışımdan parçalar alarak her birin köfte şeklinde hazırlayın. Ayçiçeği yağını bir fritöz veya dern bir tencereye aktarın ve ısısı 190 dereceye ulaşana dek ısıtın. Bir kızartma termometreniz yoksa dereceyi kontrol etmek için yağın içine bir parça ekmek atın. Eğer ekmek kabarcıklar oluşturarak hızla yüzeye çıkıyorsa, yağınız kullanıma hazır demektir Parçaları gruplar halinde kızgın yağa atın ve üzerleri altın rengini alana dek yaklaşık 5 dakika kızartın. Süzülmeleri için kağıt havlu üzerinde bekletin. Ilık olarak pide, domates, karışık yeşillik, kırmızı soğan ve yoğurt ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder