1 Kg Mürdüm Eriği
1 Kg Şeker
1 Adet Limon Suyu

Annemin Erik Reçeli Tarifi
Mürdüm eriğini, ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın. Derin bir kapta, mürdüm eriği ve şekeri bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün, derin bir tencerede erik ve şekeri kısık ateşten başlayarak, yavaş yavaş sıcaklığı arttırarak pişirmeye başlayın. Pişirme esnasında karışımı sık sık karıştırın. Reçeli n olduğunu test etmek için, küçük bir tutam tabağa aldığınız zaman hafif yükselmesi gerekir ve parmağınız ile ittirdiğinizde, arkasından bir iz bırakması gerekir.
Hazırladığınız reçeli, hafif soğumaya başlayınca, kavanozlara doldurmaya başlayın. Kavanozlarda 2 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Kavanozları ters çevirip, serin yerde bekletmeye alın. İyice soğuduktan sonra, buzdolabında saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder