Malzemeler:
500gr Yumurtalı Kuru Noodle
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
2 Adet Yumurta (Çırpılmış)
1 Adet Soğan (Dilimlenmiş)
4 Diş Sarımsak (İnce Kıyılmış)
2 Adet Kırmızı Biber (Doğranmış)
1 Adet Havuç (Kibrit şeklinde doğranmış)
2 Yemek Kaşığı Ketçap
2 Yemek Kaşığı İstiridye Sosu
1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
1 Tatlı Kaşığı Acı Kırmızı Biber Ezmesi
1/4 Çin Lahanası (İnce Kıyılmış)
125gr Ispanak
50gr Soya Filizi
2 Adet Taze Soğan (İnce Kıyılmış)
Geniş bir tencereye su koyun ve yüksek ateşte kaynatın. (Kettle da kullanabilirsiniz.) Noodle'ları yaklaşık 3 dakika pişirin. Süzün ve soğuk sudan geçirin. İyice süzdükten sonra kenarda bekletin. Orta boy bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı tereyağını orta ateşte kızdırın. Yumurtaları içine ekleyin ve tavanın içine yayarak ince bir omlet şeklinde pişirin. Her iki yüzünü de 1-2 dakika pişirin. Omleti bir kesme tahtasına aktarın ve fazla bastırmadan sarın ve şerit şerit kesin. Kenarda bekletin. Kalan 2 yemek kaşığı yağı bir wok tavada veya geniş bir tavada orta ateşte kızdırın. Soğanları sarımsakları, acı biberleri ve havuçları içine ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya dek yaklaşık 3-4 dakika yağda çevirin. Ketçap, istiridye sosu, soya sosu ve kırmızı biber ezmesini de tavaya ekleyerek karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Noodle'ları ve dilimlenmiş omleti tavaya boşaltın ve suyunu tamamen çekene dek arada bir karıştırarak pişirin. Taze soğan ile birlikte servis edin

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder