2 Ağu 2017

Endonezya Usülü Dana Kavurma - (Beef Rendang)

Malzemeler: 
Baharatlı Salça
60gr Rendelenmiş ve Hafifçe Kavrulmuş Taze Hindistan Cevizi
4 Adet Arpacık Soğanı (İri Doğranmış)
6 Adet Kırmızı Biber (İnce Kıyılmış)
2 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Zencefil (İnce Rendelenmiş)
2 Tatlı Kaşığı Toz Kişniş
2 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Toz Zerdeçal
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

Kavurma
1,5 Kg Kuşbaşı Dana Eti
2 Sap Limon Otu
1 Adet Çubuk Tarçın
1 Litre Konserve Hindistan Cevizi Sütü
1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
Buharda Pişirilmiş Pirinç

Baharatlı Salça: Ayçiçek yağı haricindeki tüm salça malzemelerini geniş bir havana veya bir robota koyun ve döverek ya da çekerek bir karışım haline getirin. Yağı azar azar içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin.



Kavurma: Kalın tabanlı bir tencereyi orta ateşte oturtun. Baharatlı salçayı ekleyin ve 30 saniye kavurun. Etleri, limon otunu ve tarçını da içine ekleyip etler salça ile kaplana dek karıştırın. Hindistan cevizi sütünü ve şekeri de tencereye ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında altını kısın. Tencerenin kapağını kapatmadan, arada bir karıştırarak pişirin. Etlerin suyunu iyice çekip, yağına binene dek yaklaşık 2 - 2,5 Saat pişirilmesi gerekir. Etler yağını da tümüyle çekene dek bir 15 dakika daha kavurun. Limon otunu ve çubuk tarçını içinden alıp tuz serpiştirerek karıştırın. Pirinç ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness