8 Ağu 2017

Eggs Benedict

Malzemeler:
2 Adet İngiliz Muffin
4 Adet Dana Jambon (Bacon veya Somon Fümede olur)
1 Avokado (Dilimlenmiş)
4 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Dereotu
1 Yemek Kaşığı Kapari
1 Yemek Kaşığı Sirke


Hollandaise Sos:
4 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz ve Biber
100gr Tereyağı


Hollandaise Sos: Küçük bir tencereye az su ile doldurun. Suyu kaynatma sıcaklığına getirin. Cam bir kasede yumurta sarılarını, limon suyu, tuz ve biberi atıp, karıştırmaya başlayın. Sosununuz, hafif kalın ve sert bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Cam kaseyi, kaynayan suyun üzerine koyun. (Suya değmemesi gerekir). Bu sırada sosu karıştırmaya ve erimiş tereyağını yavaş yavaş sosa eklemeye başlayın. Sos istediğiniz kıvama gelince, üstüne plastik poşet ile kapatıp, sıcak bir şekilde bekletin.

Bu sırada, başka bir tavada tereyağını kızartın ve bu tavada muffinlerin iki tarafınıda kızartın.

Küçük bir tencerede suyu kaynatın, suya sirke ve tuzu ekleyip, Yumurtaları teker teker sarısını kırmadan kaynayan suda pişirin. Tencerede yeteri kadar büyük ise aynı anda 2 adet yumurtayı pişirebilirsiniz. Yumurtalar genelde 2,5-3 dakika içinde pişer. Pişen yumurtalar test etmek için hafifçe sudan çıkartın. Ak kısmı sert ama sarı kısmı yumuşak olması gerekir. Pişen yumurtaları, kağıt havlunun üzerine serip, sudan arınmasını sağlayın.

Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra, önce bir muffin, üzerine kesilmiş avokado, üzerine somon füme (bu malzemeler yerine dana jambonda da kullanabilirsiniz) üzerine suda haşlanmış yumurta, üzerine hollandaise sos ve üstüne süsleme olarak dilimlenmiş dere otu ve kaparileri ekleyin.

Yanında küp küp doğranmış ve baharatlanmış kızartılmış patates ile servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness