Malzemeler:
1 Kg Domates (Soyulmuş, Küp Kesilmiş)
1 Kg Şeker (Beyaz veya Esmer)
1 Adet Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Taze Zencefil
1 Yemek Kaşığı Kimyon
1 Yemek Kaşığı Tarçın
2 Yemek Kaşığı Fındık (Ezilmiş)
2 Yemek Kaşığı Ceviz (Ezilmiş)
Beliziko'nun Domates Reçeli Tarifi
Tüm malzemeleri (Fındık ve Ceviz hariç) derin bir tencereye koyup, şeker çözülene kadar kısık ateşte pişirin. Şeker çözülünce, ocağı orta ateşe alın ve sık aralıklar ile karışımı karıştırın. Sıcaklık 100 dereceye ulaşana kadar pişirin. Reçeli test etmek için, küçük bir tutam tabağı aldığınız zaman hafif yükselmesi gerekir, ve parmağınız ile ittirdiğinizde, arkasından iz bırakması gerekir. Reçel hazır olunca içine fındık ve cevizi ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız reçeli, hafif soğumaya başlayınca, kavanozlara doldurmaya başlayın. Kavanozlarda 2 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Kavanozları ters çevirip, serin bir yerde beklemeye alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder