6 Ağu 2017

Çilekli Fransız Pastası

Malzemeler:
Pandispanya:
100 gr Baklavalık Un
100 gr Buğday Nişastası
6 Adet Yumurta
150 gr Toz Şeker
90 gr Tereyağı (Eritilmiş)
1 Tatlı Kaşığı Vaniya Esansı

Çilekli Harç:
1 kg Çilek (İkiye kesilmiş, 12 adeti süsleme için ayırın)
125 ml Portakal Likörü
8 Adet Yumurtanın Sarısı
300 ml Sek Beyaz Şarap
200 gr Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Sade Jalatin
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
375 ml Çırpılmış Krema
4-5 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Badem

Pandispanya:
Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. 23cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın. İçine yağlı kağıt serin. Un ve nişastayı bir kabın içine ekleyin. Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir kabın içinde çırpın. Kabı kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturtun. Şeker eriyip, karışım ısınana dek çırparak ısıtın. Ocaktan alın ve hacmi üç katına çıkana dek çırpın. Kuru malzemeleri içine yedirin. Karışımın 500 ml'sini ayrı bir kaba aktarın. Tereyağı ve vanilyayı içine yedirin. Bu karışımı tekrar ana karışımın içine yedirin. Hamuru kalıba aktarın. Kalıbı fırına verin. Kabarıp, üzeri altın rengini alana dek 30-40 dakika pişirin. Fırından alın ve kalıbın içinde 5 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ve yağlı kağıdı çıkarıp soğuması için bekletin.



Çilekli Harç:

Çilekleri 1 saat süreyle likörün içinde ıslatın. Yumurtaların sarısını, şarabı ve şekeri kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kaba koyun. Karışım metal bir kaşığın üzerini kaplayacak kadar koyulaşana dek sürekli karıştırarak ısıtın. Jelatini limon suyunun içine serpiştirin. Yumurtalı karışımın içine dökün ve eriyene dek karıştırın. Yumurtalı karışımın olduğu kabı buzlu su içine oturtun ve karıştırarak soğutun. Buzdolabına koyun ve rada bir karıştırarak iyice soğumasını sağlayın. Çırpılmış kremanın üçte birini yumurtalı karışımın içine yedirin. Çilekleri süzün ve suyunu kenara ayırın. Çilekleri yumurtalı karışımın içine yedirin. Keki enlemesine ikiye kesin. 23cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın. Bir kat keki kalıba yerleştirin. Üzerine çilek suyunun yarısını gezdirin. Yumurtalı karışımı üzerine dökün ve yayın. Diğer kek katını üzerine yerleştirin. Kalan çilek suyunu üzerinde gezdirin. 6 saat süreyle buzdolabında soğutun. Kalıbın kenarlarını gevşetin ve çıkarın. Kalan kremayı üzerine yayın. Üzerine badem ve çilekle süsleyerek servis yapın.

Not:
Burada verdiğimiz tarif klasik Fransız pandispanyasıdır. Pek çok tatlının ve pastanın ana malzemesidir. Bu tarif bir ya da iki adet 23cm çapında kelepçeli kek kalıbında hazırlanabilir. Çok katlı pastalar için her bir keki enlemesine ikiye bölerek iki kat oluşturabilirsiniz. Eğer iki ayrı kek kalıbında pişiriyorsanız pişme süresini 20-30 dakika azaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness