300gr Basmati Pirinci
4 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Adet Sivribiber
6 Adet Kakule Tohumu
2 Tatlı Kaşığı Garam Masala Baharat Karışımı
1 Çay Kaşığı Toz Kişniş
1 Çay Kaşığı Kimyon Tohumu
Yarım Çay Kaşığı Toz Zerdeçal
2 Adet Küp Doğranmış Domates
3 Yemek Kaşığı Çekirdeksiz Kuru İzmir Üzümü
500ml Su
50gr Hafif Kavrulmuş Kaju Fıstığı
3 Yemek Kaşığı İnce Kıyılmış Kişniş Yaprağı + Süsleme için birkaç Yaprak

Pirinci bir kaba koyun ve üzerini örtecek kadar soğuk su ilave ettikten sonra 30 dakika bekletin. Pirinci süzün ve akan su tamamen berraklaşına kadar su ile çalkalayın. 2 yemek kaşığı yağı geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte kızdırın. Soğanları ve sarımsakları da tencereye ekleyerek renkleri altın rengine dönene dek yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Kenarda bekletin. Kalan 2 yemek kaşığı yağı geniş bir tencereye koyun ve orta ateşte kızdırın Sivri biberi, kakuleyi, garam masalayı, kişnişi, kimyonu ve zerdeçalı da içine ekleyerek karıştırın. Domatesleri, üzümleri ve suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve karıştırmadan yaklaşık 3 dakika pişirin. Soğanlı karışımı pilava ekleyin ve tencerenin kapağını kapadıktan sonra 2 dakika pişirin. Pilavın altını söndürün ve 10-15 dakika süreyle demlendirin. Kaju fıstığı ve kişnişi içine ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kişniş yaprakları ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder