Taban:
150gr Acıbadem veya Oreo Kurabiyesi (İyice Ufalanmış)
3 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı (Eritilmiş)
Harç:
1kg Krem Peynir (Oda Sıcaklığında)
50gr Toz Şeker
4 Adet Yumurta
2 Tatlı Kaşığı Vanilya Esansı
1 Yemek Kaşığı Badem Likörü
350gr Doğranmış Beyaz Çikolata
75gr Soyulmuş, Kavrulmuş ve Dövülmüş Badem
1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
3 Yemek Kaşığı Dİlimlenmiş Badem
Ahududulu Sos:
300gr Taze Ahududu
50gr Pudra Şekeri
Krem Şanti

Taban: Fırınızı 150 derecede ısıtın. 23cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın. Ufalanmış kurabiyeleri, tereyağı ile karıştırın ve kalıbın tavanına yayın. Üzerine bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın. Harcı hazırlarken buzdolabında bekletin.
Harç: Krem peynir ve şekeri geniş bir kabın içinde mikser ile düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Yumurtaları, vanilyayı ve badem likörünü de içine ekleyerek iyice çırpın. Yumurtaları, vanilyayı ve badem likörünü de içine ekleterek iyice çırpın. Kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde çikolatayı karıştırarak eritin. Soğuması için birkaç dakika beklettikten sonra krem peynirli karışımın içine ekleyin. Dövülmüş bademleri ve limon kabuğu rendesini de karışıma ekleyerek karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün ve yayın. Bu sıranda dilerseniz, robotta ezdiğiniz ahududuları (sonradan çatal ile ezin) ve 3 yemek kaşığı şeker karışımını bu hazırladığınız çikolatalı karışımın üstüne bir kaşık yardımı ile sürün. Dilerseniz, üzerine dilimlenmiş bademleri serpiştirin.
Kalıbı fırına verin ve kekin üzeri hafifçe serteleşene dek yaklaşık 1,5 saat pişirin. Fırını kapatın ve keki fırının içinde 2 saat bekletin. Kalıbı buzdolabına aktarın ve 2 saat süreyle soğutun.
Ahududulu Sos: (Eğer ahududuları, karışıma eklemediyseniz) Ahududu ve pudra şekerini robotta 30 saniye çekin veya bir çatal yardımı ile karıştırarak iyice ezin. Cheesecake'i böğürtlenli sos ve krem şanti ile birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder