4 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
2 Adet Soğan (İri Doğranmış)
4 Diş Sarımsak (İnce Kıyılmış)
2 Yemek Kaşığı Maydonoz (İnce Kıyılmış)
1 kg Domates (Soulmuş ve Küp Doğranmış)
400gr Konserve Domates (Suyu ile Birlikte)
1 kg Sıkı Etli Balık Filetosu (Levrek, Çipura..)
Su

Geniş bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Soğanları, 3 diş sarımsağı ve maydanozu tencereye ekleyin. Sarımsaklar altın rengine dönene dek yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Domatesleri de tencereye ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 10-15 dakika daha pişirin. Balıkları ve üzerlerini örtecek kadar sıcak suyu tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve balık etleri iyice yumuşayana dek yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 diş sarımsağı içine karıştırın. Servisten önce 5 dakika dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder