6 Ağu 2017

Biscotti - Bademli ve Yabanmersinli

Malzemeler:
100gr Soyulmuş Bütün Badem
100gr Yaban Mersini
300gr Un
100gr Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Yarım Çay Kaşığı Tuz
3 Adet Yumurta (Hafif Çırpılmış)
1 Tatlı Kaşığı Vanilya Esansı
1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu (İnce Rendelenmiş)
1 Adet Yumurtanın Akı (Hafif Çırpılmış)


Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Üç adet fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Bademleri bir tepsiye koyun ve altın rengini alana dek fırında 5-7 dakika pişirin. Bademlerin üçte birini robotta çekin. Kalan bademleri iri iri doğrayın. Bazılarını kocaman bırakın. Un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın. Çırpılmış yumurtaları, vanilyayı, ve limon kabuğu rendesini de içine yedirin. Hamur iyice karışıp, serteleşene dek çırpın. 5 dakika dinlendirin. 3 dakika yoğurun ve yoğurma işlemi esnasında hem çekilmiş hem de iri parçalı bademleri ve yaban mersinini içine karıştırın.

Hamuru üç eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlayarak çapı 2,5cm olan uzun br çubuk formunu verin. Hamur çubukların tepsilerde birine yerleştirin ve üzerlerini hafifçe bastırarak yassılmalarını sağlayın. Üzerlerine fırça ve yumurtanın akını sürün.

Tepsiyi fırına verin ve 20 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuması için biraz bekletin. Çubukları bir kesme tahtasının üzerine aktarın ve bir bıçak ie 2,5cm kalınlığında verevine dilimleyin. Kesilmiş yüzleri aşağıda olacak şekilde diğer iki tepsiye yerleştirin. Tepsileri fırına verin ve bisküviler gevrekleşene dek 10-15 dakika pişirin. Pişme sürecinin yarısında yerlerini değiştirerek eşit şekilde pişmelerini sağlayın. Tel ızgara üstünde soğumaya bırakın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness