30 Tem 2017

Zencefilli Sarımsak Çorbası

Malzemeler:
4 Arpacık Soğanı
2 Baş Soğan, Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Un
50ml Zeytinyağı
25gr Tereyağı
6lt Tavuk Suyu
25gr Krema
1 Tutam Beyaz Biber
1 Kök Zencefil
Kereviz Yaprağı

Sarımsakları kabuklarıyla birlikte 220C fırında pişirin. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritip, minik küpler halinde doğranmış soğanı sote edin. Unu ilave edip sotelenmeye devam edin. Un rengini ve kokusunu değiştirince tavuk suyunu ekleyin.

Kök zencefilin yaklaşık 1gr kadarını rendeleyip ilave edin. Tuz ve beyaz biberle lezzetlendirin. Sarımsakları temizleyip bir çatal yarıdımıyla ezin. Hazırladığınız çorbaya sarımsakları ilave edin. Üzerine kırmızı yağ ve doğranmış yaprakları ekleyip zencefili galetayla servis edin.




Kaynak: Erol Sezer - Modern Türk Yemekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness