Fransız Turta Hamuru
400gr Un
Yarım Çay Kaşığı Tuz
250gr Tereyağı
6-8 Yemek Kaşığı Buzlu Su
Harç
100gr Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
2 Yemek Kaşığı Taze Sıkılmış Limon Suyu
Yarım Çay Kaşığı Tuz
600gr Taze Yabanmersini veya Vişne

Fransız turta hamurunu, turta hamuru tarifimiz ile hazırlayın. Harcı hazırlarken, kenarda bekletin.
Şeker, nişasta, limon suyu ve tuzu geniş bir çukur kabın içinde karıştırın. Yabanmersinlerini içine ekleyerek harmanlayın. Harcı kalıptaki tart tabanının üzerine dökün ve yayın. Üstteki kafes görünümlü hamuru, Turta Hamuru Tarifimizde anlatıldığı gibi hazırlayın. Fırınınızı pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce 200 derecede ısıtın. Kafes şeklindeki hamurlar altın rengini alıp, şeritlerin arasında kalan harç kabarcıklar oluşturmaya başlayana kadar pişirin. Sıcak olarak veya oda sıcaklığında servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder