29 Tem 2017

Waldorf Salatası

Malzemeler:
150gr Üzüm
1 Limon
Zeytinyağı
Deniz Tuzu
Yeni çekilmiş siyah biber
60gr Ceviz İçi
1 Çay Kaşığı Hardal
250ml Yoğurt
6 Dal Dereotu
2 Dal Kereviz Sapı
2 Dilim Yeşil Elma
2 Dilim Marul veya Atom

Fırını, 180C ye ısıtın. Fırın tepsisine üzümleri, zeytinyağı, limon, tuz ve biber ile süsleyip, 15 dakika pişirin. Cevizleri ekleyip 5-10 dakika daha pişirin. Bu sırada üzümler kremalize bir hal alıp, cevizler altın sarısı olacak.

Sosu için, yoğurt ve hardalı bir kaba alıp iyice karıştırın. Dereotlarını ince dilimler halinde kesip, limon suyu ile beraber bu karışıma ekleyin.

Kereviz saplarını 1cmlik parçaları ayırıp, elma dilimlerini kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.

Kabın en altına, ince dilimlenmiş marul yapraklarını ekleyin.

Tüm karışımı karıştırıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness