Malzemeler:
250gr Un
65gr Toz Şeker
Yarım çay Kaşığı Tuz
150gr Küp Doğranmış Soğuk Tereyağı
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Krema
Mutfak Robotu ile; Un, Şeker ve Tuzu metal bıçaklı robotta karıştırın. Küp Küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Pütürlü bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Robot çalışır durumda iken yumurta ve kremayı içine ekleyin. Malzemeler karışana kadar robotu bir çalıştırıp bir durdurun.Eliniz ile, Un, Şeker ve Tuzu karıştırın. Tereyağını içine ekleyin ve spatula veya bıçakla karıştırarak iri pütürlü bir kıvama getirin.
Yumurta ve kremayı çırparak karıştırın. Tereyağlı ve unlu karışımı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Hamuru streç film üzerine aktarın. Üzerine bastırarak 18cm çapında bir disk şeklini verin. Streç filme sararak buzdolabında 30dk. bekletin.
Altı açılabilen ve çapı 28cm olan bir tart kalıbının içini fırça ile yağlayın.
Hamuru serin vşr tezgahın üzerine (mermer tezgah için idealdir) yerleştirin. Hamurun her iki tarafının üzerine un serpiştirin.
Hamuru iki streç film arasına yerleştirin ve çapı 33cm, kalınlığı ise 3mm olana dek merdane ile açın.
Hamurun üzerindeki streç filmi çıkarın. Oklavanın üzerine un serpiştirin ve hamuru oklavayla sarın. Diğer streç filmi de çıkarın.
Hamuru merdaneye sarılı olarak kalıbın hafifçe bırakın. Kalıbın içine yerleştirin. Taşan hamuru kalıbın kenarından bıçakla kesin.
Hamur üzerine alüminyum folyo serin. Kuru fasulye taneleri ile doldurun. 200 derecede 5 dakika fırınlayın. Fasulye ve folyoyu alın.
Fırının ısısını 190 dereceye düşürün. hamurun üzeri sertleşip altın rengini alana dek 5-10 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder