Malzemeler:
250g Spagetti
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
6-8 Yağda Ançuez (Süzülmüş ve İnce kıyılmış)
1 Büyük Domates
Az Maydanoz
4-5 Adet Fesleğen Yaprağı
8-10 Adet Zeytin (Çekirdeksiz)
Yarım Kırmızı Biber (İnce Doğranmış)
Parmezan Peyniri (Süsleme için)
Makarnayı haşlayın. Bu sırada diğer bir tavada yağı kızartıp, sarımsak ve ançuezleri içine atın. Sarımsaklar renk değiştirmeye başlayınca, küp küp doğranmış domatesi, fesleğeni, kırmızı biberi ve maydonozun yarısını ve atın. Sosunuz çok çabuk sert bir hal almaya başlamışsa, biraz haşlanan makarna suyundan ekleyin.
Haşalanan makarnayı, hazırladığınız sosun içine atın. Makarna suyunu, sosunuz çok sert olmuşsa kullanın. Bir kaç dakika bu şekilde pişirdikten sonra, üstüne ince kıyılmış az maydonaz yaprakları ve parmezan peynirili servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder