Malzemeler:
Sıcak Çikolata Sosu
1 Litre Süt
1 Adet Çubuk Tarçın (2,5cm)
250gr Bitter Çikolata (İri Doğranmış)
2 Yemk Kaşığı Buğday Nişastası
2 Yemek Kaşığı Su
Churros
250ml Su
90gr Tereyağı
150gr Un
2 Adet Yumurta (Hafif Çırpılmış)
1 Litre Ayçiçek Yağı
70gr Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Tarçın
Sıcak Çikolata Sosu: Süt ve tarçını orta boy bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadığında ateşi kısın ve çikolatayı içine ekleyerek eriyene dek karıştırın. Buğday nişastası ve suyu küçük bir çukur kabın içinde karıştırarak macun kıvamına getirin. Macunu çikolatalı sütün içine ekleyin ve kıvamı bir kaşığın üzerini kaplayacak kadar koyulaşana dek yaklaşık 10 dakika karıştırarak ısıtın. Ocaktan alın ve bir süzgeçten geçirin. Çikolata sosusunun üzerine bir yağlı kağıt sererek kaymak tutmasını önleyin. Kenarda bekletin.
Churros: Su ve tereyağını küçük bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi orta seviyeye indirin. Unu tencereye ekleyin ve hamur kenarlardan içe doğru gelmeye başlayan dek sürekli karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Bir robota aktarın. Azar azar içine yumurta ekleyerek karışım parlak ve esnek bir kıvama gelene dek çırparak karıştırın. 10 dakika kenarda bekletin. Ayçiçeği yağını bir fritöze veya derin bir tencereye koyun. Orta ateşte yağın sıcaklığı 190 dereceye ulaşana dek kızdırın. Eğer bir kızartma termometreniz yoksa yağın sıcaklığını içine bir parça ekmek atarak test edebilirsiniz. Eğer ekmek parçası kabarcıklar çıkartarak altın rengini alıp, hızla yüzeye çıkıyorsa yağınız hazır demektir. Toz şeker ve tarçını geniş bir servis tabağının içine serpiştirin. Bir krema sıkma torbasının ucuna yıldız şekilli uç takın. Hamuru içine doldurun ve yağın içine 10cm uzunluğunda parçalar halinde sıkın. Altın rengini alan dek kızartın. Delikli bir kaşık ile parçaları yağın içinden alın ve şekerli tarçının olduğu servis tabağına aktararak bulanmalarını sağlayın. Sıcak çikolata sosu ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder