29 Tem 2017

Mozaik Pasta

Malzemeler:
200ml Süt
60gr Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Vanilya Esansı
3 Yemek Kaşığı Kakao
250gr Petibör Bisküvi (İri Ufalanmış)
60gr Ceviz (Kabaca Doğranmış)
3 Yemek Kaşığı Hindistancevizi Rendesi

Üst Kaplama
150gr Pudra Şekeri
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
2 Tatlı Kaşığı Tereyağ

Kenarları 20cm olan kare bir kek kalıbının içine alüminyum folyo serin ve folyoya kalıbın kenarlarından aşağı sarkacak kadar uzun tutun. Süt ve tereyağını küçük bir tencereye koyup kısık ateşte tereyağı eriyene dek ısıtın. Ocaktan alın ve vanilyayı içine karıştırın. Ufalanmış bisküvileri, hindistancevizi rendesini ve cevizleri orta boy bir kabın içinde karıştırın. Karışımın kıvamına bakın; çok sulu olduysa biraz daha ufalanmış bisküvi katıp tekrar karıştırın. Karışımı kalıba dökün ve yayın. Kaşıkla üzerini düzelterek düz bir yüzey oluşmasını sağlayın. Buzdolabında 4 saat bekletin.

Üst Kaplama: Pudra Şekeri ve kakaoyu orta boy bir kabın içine eleyin. Tereyağı ve suyu küçük bir kabın içinde karıştırın. Sulu karışımı azar azar kakaolu karışımın içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Karışımı pastanın üzerine dökün ve yayın. Buzdolabında sertleşene kadar, 15 dakika bekletin. Kenarlarıdan sarkan folyolardan tutarak pastayı olduğu gibi bir kesme tahtasının üzerine aktarın. Keskin bir bıçağı kaynar suya batırın ve pastayı 24 adet kare parçaya bölün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness