29 Tem 2017

Milan usulü Risotto

Malzemeler:
6 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Adet İnce Doğranmış Soğan
400 gr Risotto Pirinci
90 ml Sek Beyaz Şarap
1 lt Kaynar Et Suyu
60 gr Taze Renedelenmiş Parmesan Peyniri
1/2 Çay kaşığı Safran
Taze Çekilmiş Beyaz Biber

4 kaşık tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Soğanları katın, yumuşayıncaya dek 3-4 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve taneleri şeffaflaşıncaya dek 2 dakika pişirin. Şarabı pirinçlerin üzerine ekleyin ve alkol buharlaşına dek 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.  1 kepçe et suyunu pirinçlere ekleyin  ve suyu çekene dek karıştırarak pişirin. Bu şekilde et suyunun tamamını kepçe kepçe pirinçlere çektirin. 7-8 dakika sonra 4-5 yemek kaşığı peynir ekleyip karıştırın. Pirincin pişmesinden yaklaşık 3 dakika önce safranıda ekleyin. Kalan peyniri ve tereyağını da ekleyin. 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness