26 Tem 2017

Macar Goulash Çorbası Tarifi

Malzemeler:
600gr Dana Eti
4 Büyük Soğan
2 Yemek Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Kimyon
Mercanköşk
2 Yemek Kaşığı Un
Sarmısak
Tuz
1 Adet Kırmızı Biber
Tereyağ



Tavada, tereyağında doğranmış soğanı kızartmaya başlayın. Soğanlar pembeleşince, küp küp doğradığınız etleri atın. Etler iyice kızardıktan sonra, pul biber ilave edin. Üstüne malzemeleri geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzu Ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Su buhar olana kadar pişirmeye devam edin. Unu serpiştirin, karıştırın sonra tekrar su ekleyip pişirmeye devam edin.

Mercanköşk, dövülmüş sarımsak, acı biber, kimyon ilave edip, pişirmeye devam edin. Etler iyice yumuşayınca kadar, yaklaşık 1-5, 2 saat kadar pişirin.

Üstüne ekşi krema veya yoğurt ve maydonoz ilave ederek servis edebilirsiniz.

Bulabilirseniz eğer 10-15cm lik yuvarlak ekmeği, üstünü çıkartıp, orta kısmını oyduktan sonra, çorbanızı bu ekmeğin içine doldurup servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness