30 Tem 2017

Lokum

Malzemeler:
800gr Toz Şeker
1.25 Litre Su
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu (Sıkılmış ve Süzülmüş)
200gr + 4 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
1,5 Tatlı Kaşığı Krem Tartar
2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
Bir Kaç Damla Vişne Suyu (İsteye Bağlı)
Ayçiçek Yağı
50gr Pudra Şekeri



Şekeri, 500ml suyu ve limon suyunu, kalın tabanlı orta boy tencerenin içinde karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene dek sık sık karıştırarak pişirin. Tencerenin iç kenarlarına bir fırça yardımı ile su sirerek şeker kristallerinin oluşmasını önleyin. Isıyı arttırın ve kaynamaya bırakın. Karışımın ısısı 115 dereceye ulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Kenara alın ve bekletin.

250ml su, 200gr buğday nişastası ve krem tartarı küçük bir kapta karıştırarak krema kıvamına gelmesini sağlayın. Kalan 500ml suyu kalın tabanlı orta boy bir tencereye koyun ve kaynatın. Nişastalı suyu içine dökün ve çırparak karıştırın.

Karışımı iyice koyulaşana kadar devamlı karıştırarak karışım solgun bir altın rengine dönene ve kıvamı koyulaşana dek yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Ocağı kapatın ve gülsuyu ile vişne suyunu içine ekleyerek karıştırın. 18*28 cm ebadında bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serin ve üzerine yağ sürün.

Hazırladığınız karışımı kek kalıbına aktarın ve hafifçe yağlamış olduğunuz bir spatula ile kalıbın tamamına üzeri pürüzsüz olacak şekilde yayın. Üzerine hafifçe yağladığınız bir yağlı kağıt serin ve gece boyunca donmaya bırakın.

Lokum donduğunda yağladığınız bıçak ile 36 eşit parçaya bölün. Pudra şekeri ile 4 yemek kaşığı buğday nişastasını bir kabın içine eleyin. Lokum parçalarını gruplar halinde içine atın ve çevirerek bulanmalarını sağlayın. Hava geçirmeyen bir kapta, yapışmamaları için her katın arasına yağlı kağıt koyarak saklayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness