Malzemeler:
60gr Fındık
150gr Soyulmuş Badem
200gr Un
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Tuz
180gr Tereyağı
200gr Toz Şeker
1 Adet İri Yumurtanın Sarısı
350gr Çilek Reçeli
Pudra Şekeri (Üstünü Süslemek İçin)

Fırınızı 180 derecede ısıtın. 23cm çapında bir kelepçeli kek kalıbının içine yağlı kağıt serin. Kenarlarını hafifçe yağlayın. Fındıkları bir fırın kabının içine yayın ve altın rengini alana dek 10 dakika fırınlayın. Temiz bir mutfak havlusunun içine koyun ve ovalayarak kabuklarının soyulmasını sağlayın. Fındık ve bademleri robota aktarın ve toz haline dek çekin. Kenarda bekletin Un, tarçın, kabartma tozu orta boy bir kabın içine eleyin. Tereyağı ve şekeri geniş bir kabın içinde mikser ile rengi açılıp krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarısını da içine ekleyerek çırpın. Mikserin hızını düşürün ve fındık karışımı ile kuru malzemeleri içine ekleyerek çırpın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini kalıbın içine yayın. 2cm yüksekliğinde kenarlarını da kaplamasına özen gösterin. Diğer hamuru yağlı kağıt üzerinde 30cm çapında bir daire oluşturacak şekilde açın. Bir fırın tepsisine aktarın. Hamuru buzdolabında 30k bekletin. Çilek reçelini kalıbın içindeki hamurun üzerine yayın. Bi hamur tırtıklı kesme aleti ile diğer hamuru 2cm eninde şeritler halinde kesin. Şeritleri reçelin üzerine kafes görünümü oluşturacak şekilde yerleştirin. Keki 30 dakika süreyle dondurucuda bekletin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Keki fırına vererek üzeri altın rengini alana dek yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğuması için 15 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını gevşetin ve kalıbın tabanını dikkatlice yanlardan ayırın. Tamamen soğuması için bekletin. Servisten önce üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder