Malzemeler:
3 Adet Tost Ekmeği
2 Adet Kaşar Peynir
Yarım Domates
1 ad. Yumurta
1 Yaprak Marul Yaprağı veya Göbek
2 Dilim Jambon veya Salam
Yarım Mor Soğan
İsteğe bağlı Tavuk Göğüs
Tereyağ
2 Ad. Kornişon Turşu
Mayonez
Ekmekleri tost makinesinde kızartın. Bu sırada yumurtayı tavaya kırıp, çırparak kızartın. Ekmekler kızarınca, üzerine tereyağ sürün ve üstüne çırpılmış yumurtayı üstünede kaşar peynirlerini dizin.
Diğer kızarmış ekmeğin üstüne ilk başta mayonez sürün. Üstüne yuvarlak şeklinde kesilmiş 3-4 ince dilim domates parçaları yerleştirin. Üstüne Jambon dilimlerini, İnce yuvarlak dilim kesilmiş soğan parçalarını, İncel Dİlimlenmiş Kornişon Turşuları ve Marul parçasını yerleştirin. Üstüne damak tadınıza göre, dilerseniz tuz, karabiber ve pul biber atabilirsiniz.
Bu son hazırladığınız ekmeği diğer hazırlamış ekmeğin üstüne yerleştirip, en üstede son dilimi ekleyin. Üstüne hafifçe bastırdıktan sonra, ekmeklerin sert olan bölümlerini (köşelerini) bıçak yardımı ile yavaşça kesin. Bu sırada malzemelerin dağılmamasını dikkat edin.
Ekmekleri, Çapraz olarak, tam ortadan hem sağdan, hem soldan, üçgen şekiller elde edecek şekilde kesin. Ekmekler dağılmasın diye üstlerine kürdan veya buna benzer bir ürün yardımı ile tutturun. Tabak yanında genelde patates kızarması veya cips ile servis edilir. Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder