50 gr Tereyağı
1 kg Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
5 Su Bardağı Et Suyu
2 ad Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Kekik
Üzerine
1 Dilim EKmek - Her Porsiyon İçin
1 Dilim Gruyere Peynir (ya da Emmental)

Ay şeklinde doğranmış soğanları ve tereyağını tencereye koyun v e soğanlar, kahverengi karamel kıvamına gelinceye dek 20 dakika kavurun.
Sarımsakları, defneyi ve şarabı ekleyin. 2 dakika daha kavurun.
Et suyunu koyun, 15 dakika kaynatın.
Ateşi kapatınca kekiği katın.
Çorbaları fırına dayanıklı kaselere porsiyonlara bölerek paylaştırın.
Kaselerin üzerine ekmek dilimlerini ve üzerine peynirleri yerleştirerek fırına atın. Peynirler kızarınca servise hazırdır.
Kaynak: Çorbanın Kitabı - Ebru Omurcalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder