16 Tem 2017

Evde Pizza

Malzemeler:

Pizza Hamuru:
1 Kg Kepekli Un (6 Bardak)
1 Paket Instant Kuru Maya (2 Yemek Kaşığı)
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
1 Yemek Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Ilık Su 
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Mısır Unu

Üzeri:
Rendelenmiş Kaşar Peyniri, Sucuk, Mantar, Zeytin, Fesleğen

Pizza Sosu:
2 Su Bardağı Domates Suyu
veya 4 Yemek Kaşığı Salça + 1 Çay Bardağı Sıcak Su
veya 3-4 Rendelenmiş Domates + 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Baharatlar (Tuz, Karabiber, Dağ Kekiği, Pul Biber, Fesleğen,
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Diş Sarımsak (Dövülmüş)



Önce hamur için malzemelerin hepsini (Mısır unu hariç) bir kapta karıştırıp, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Fazla yoğurmaya gerek yok. 5 dakika yeterli. Ağzını streçle kapatıp 60 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. 

Mayanan hamuru 200-250 grlık toplar hazırlayıp, pizza tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Artan topları buzlukta saklayıp, sonradan hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Tepsiye bir yemek kaşığı mısır unu serpiştiriyoruz. Açtığımız hamuru üzerine yayıyoruz. Pizzanın hamuru pişerken fazla kabarmamsı için çatalla her tarafını deliyoruz. 

Önceden fırını 220 derecede 5 dakika çalıştırıyoruz. Sonradan fırını 200 dereceye indirip, hamuru 10 dakika boyunca pişiriyoruz. 

Bu arada sosunu ve malzemesini hazırlıyoruz. Yarı pişen hamuru fırından alıp üzerine pizza sosunu kaşıkla sürüyoruz. Rendelenmiş peyniri ve diğer malzemeleri dizip fırının en alt katında yaklaşık 10 dakika, 200 derecede pişiriyoruz veya kenarları kızarıncaya kadar. 

Dilimlemeden önce 5 dakika dinlendiriyoruz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness