29 Tem 2017

Egg Drop

Malzemeler:
4 Kap Tavuk Suyu (veya 2 Ad. ince kıyılmış Tavuk Göğsü)
2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
1 Çay Kaşığı Zencefil
1 Diş Sarımsak
2 Büyük Yumurta
2 Yumurta Akı
Yarım Çay Kaşığı Susam Yağı
3 Dal Taze Soğan

Tavuk Suyu, Mısır Unu, Zencefil ve Sarımsağı bir tencereye alıp, kaynayıncaya kadar karıştırın. Bu  sırada bir kap içerisinde yumurta ve yumurta aklarını karıştırın. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Bu sırada bir çatal veya çırpıcı yardımı ile tavuk suyunu karıştırırken, yumurta karışımını yavaşça tavuk suyuna dökün. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Susam yağını ve Taze Soğanı ekleyin. Bu sırada dilerseniz konserve mısırda ekleyebilirsiniz. Damak tadınıza göre tuz ve biberi ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness