1 ölçü tatlı turta hamuru
Harç
400ml Krema
350gr Bitter Çikolata
1 Yemek Kaşığı Contreau veya Konyak
250gr Taze Ahududu (Servis için)
Tatlı turta hamurunu, tarifimizden hazırlayın.
Kremayı kalın tabanlı bir tencereye aktarın ve kaynayıncaya dek yavaş yavaş ısıtın. İlk kabarcıklar oluşmaya başladığı anda ocaktan alın ve çikolata parçalarını içine karıştırın. Cointreau'yuda içine ekleyerek çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ve soğuması için 15 dakika bekletin. Karışımı turta tabanının üzerine dökün ve yayın. En az 2 saat bekletin. Üzerine bir kaç taze ahududu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder