30 Tem 2017

Çikolatalı Sufle

Malzemeler:
150gr Bitter Çikolata (İri Doğranmış)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
90ml Süt

Sufle
75gr Un
400ml Süt
150gr Bitter Çikolata (İri Doğranmış)
8 Adet Yumurta Akı
100gr Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Pudra Şekeri

Çikolata Sosu:  Kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde tereyağı ve çikolatayı eritin. Sütü küçük bir tencerede kaynatın. Ocaktan alın ve eritmiş olduğunuz yağ ve çikolatanın içine azar azar ekleyin. Kenarda bekletin.

Sufle: Fırınınızı 230 derecede ısıtın. Altı adet 180ml hacimli sufle kabını yağlayın. Unu küçük bir kabın içine ekleyin. Sütü küçük bir tencerede kaynatın. Çikolatayı orta ateşe oturttuğunuz bir tencereye koyun ve 180ml sütü içine ekledikten sonra pürüzsüz kıvama gelene dek çırparak karıştırın. Kaynatmamaya özen gösterin. Kalan sütü içine ekleyin ve 30 saniye sütreyle kaynatın. Ocaktan alın ve kenarda bekletin. 4 adet yumurta sarısını şeker ile birlikte geniş bir kabın içine koyun. Rengi açılıp kıvamı koyulaşana dek mikser ile yüksek hızda çırpın. Mikserin hızını azaltın ve unu azar azar içine yedirin. Çikolatalı karışımı da azar azar içine ekleyerek karıştırın. Yumurta sarılı karışımı da tencereye aktarın ve orta ateşte 1 dakika süreyle kaynatın. Geniş bir kaba aktarın ve soğuması için bekletin. Kalan 4 yumurta sarısını çikolata karışımının içine karıştırın. Yumurta akını temiz bir çelik kapta tuz ile birlikte sert tepecikler oluşturana dek mikser ile yüksek hızda çırpın. Geniş bir spatula yardımı ile yumurtaların akını çikolatalı karışımın içine yedirin. Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına bölüştürün. Sufleleri fırına verin ve kabarana dek yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin. Çikolata sosunu üzerlerinde gezdirdikten sonra servis yapın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness