30 Tem 2017

Çikolata Parçalı Yapışkan Kurabiye

Malzemeler:
300gr Un
75gr Kakao
2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
500gr Bitter Çikolata (Doğranmış)
4 Adet Yumurta
2 Tatlı Kaşığı Vanilya Esansı
150gr Tereyağı (Oda Sıcaklığı)
300gr Esmer Şeker
100gr Toz Şeker



Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kabın içinde karıştırın. Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde çikolatayı eritin. Kenarda bekletin. Yumurtaları ve vanilyayı küçük bir kabın içinde çırpın. Kenarda bekletin.

Tereyağı ve iki tip şekeri el veya mikser ile orta hızda krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Yumurtalı karışımı azar azar tereyağlı karışımın içine ekleyin ve karıştırın. Ardından çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Kuru malzemeleri de azar azar tereyağlı karışımın içine ekleyin ve mikser ile düşük hızda çırparak karışmalarını sağlayın. Kabın üzerini streç film ile kaplayın ve oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Fırınınızı 180 derece ısıtın. Üç adet fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Kurabiye karışımından 1 yemek kaşığı kadar parçalar alın ve ellerinizle top şeklini verin. Topları tepsilere aralarında 5cm boşluk bırakar yerleştirin. Tepsileri fırına verin ve kurabiyelerin kenarları sertleşmeye başlayıp ortaları hala yumuşak kalan dek yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Pişme süresinin yarısında tepsilerin yerlerini değiştirerek eşit oranda pişmelerini sağlayın. Tepsileri dışarı alın ve kurabiyeleri tepsilerin için 10 dakika bekletin. Kurabiyeleri altlarındaki yağlı kağıt ile beraber tel ızgara üzerine aktarın ve tamamen soğumaları için bekletin. Soğumuş kurabiyeleri kağıdın üzerinden bir spatula ile alın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diet & Health & Fitness