Malzemeler:
100gr Az Tuzlu Kalamata Zeytin
20gr Un
1 Diş Sarımsak
1 Orta Boy Soğan
50gr Tereyağı
40gr Krema
60ml Tavuk Fondu
2 Dal Taze Kekik
1 Dal Biberiye
100gr Ceviz

Minik küpler halince doğranmış soğan, sarımsak ve biberiyeyi tereyağın ve zeytinyağı karışımında renk alıncaya kadar kavurun. Çekirdeksiz kalamata zeytinleri tencereye alıp kısa bir süre daha kavurun. Unu ekleyin. Kıvama gelen malzemelerin üzerine, tavuk fondunu ilave edip kaynatın. Çorbaya karıştırıp karabiber, kekik yaprakları ve krema ile lezzetlendirin. Zeytinyağında biberiye ile sote edilmiş çekirdeksiz zeytin, sızma zeytinyağı ve ceviz içi ilave edip servis edin.
Kaynak: Erol Sezer - Modern Türk Yemekleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder