5 Adet Pancar
100 gr Beyaz Lahana Yaprağı
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Domates
1 Adet Kuru Soğan
6 Diş Sarımsak
500gr Kemikli Dana Eti
6-7 Dal Dereotu
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Adet Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Üzerine: Krema ve Maydanoz
Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Kemikli eti 8 su bardağı su ile iyice haşlayın, haşlandıktan sonra etleri kemiklerinden ayırın, suyunu ve etleri çorbada kullanmak üzere ayırın. Tereyağı ve sıvı yağı çorbada tencerenize koyun ve soğanları pembeleştirin. Havuç, pancar ve domatesleri sırasıyla ekleyin ve soteleyin. Lahana ve sarımsağı ilave edin, birlikte 3 dakika kadar kavurun. Et suyunu, defne yaprağını, baharatları, küp doğranmış patatesleri ve sirkeyi ekleyerek patatesler pişene kadar kaynatın, etleri ilave edin. Servis yaparken üzerine krema veya birer kaşık yoğurt koyun ve maydanoz yaprakları serpin.Smetana: Borch çorbası servis yapılırken kullanılan ekşi kremadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder