Malzemeler
Vanilyalı Pastacı Kreması
2 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
500ml Süt
100gr Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Vanilya Esansı
Çeyrek Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı
Hazırlık:
250ml Soğuk Krema
450gr Taze Böğürtlen ve Çilek (Büyük olanlar ikiye doğranmış)
Tatlı turta hamurunu, tarifimiz ile hazırlayın.
Vanilyalı pastacı kreması: Yumıurtaları ve nişastayı küçük bir kabın içinde pürüzsüz kıvama gelene dek çırparak karıştırın. 60ml sütü azar azar içine ekleyin ve karıştırın. Şekeri orta boy tencereye koyun. Kalan 440ml sütü içine ekleyin. Tencereyi orta ateşe oturtun. ve arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. 2-3 yemek kaşığı şekerli sütü nişastalı karışıma ekleyin, iyice yedirin. Nişastalı karışımın tamamını sıcak sütün içine dökün ve çırparak iyice karıştırın. Tekrar ateşe oturtun ve hızlı hızlı çırparak kaynatın. Karışım hemen koyulaşacaktır. Ocaktan alıp vanilya, tuz ve tereyağını içini ekleyerek karıştırın.
Tenceredeki karışımı bir çukur kaba aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Hazırlık: Kremayı koyulaşıncaya dek çırpın. Vanilya kremasını içine yedirin. Hazırladığınız kremayı turta tabanının üzerine dökün ve yayın. Üzerine meyveleri yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder